Coronavirus: ombudsmannen blijven tot uw dienst

Blijf thuis. Zorg voor jezelf. Zorg voor anderen. Hou vol.

De Belgische ombudsmannen herinneren u er aan dat hun diensten altijd voor u beschikbaar zijn.

Ons land, net als de rest van Europa en ook ver daarbuiten, beleeft momenteel een grote gezondheidscrisis.

Onze gewoontes zijn op hun kop gezet en onze levenswijze is veranderd door de sociale afzondering die de federale regering ons NOODZAKELIJKERWIJS oplegt.

Meer dan ooit nodigen alle ombudsmannen, net als alle overheden en de medische wereld, u uit om de maatregelen tegen de verspreiding van het virus nauwgezet te volgen.

Om op de hoogte te blijven van de evolutie van de situatie, raden wij u aan om regelmatig de website www.info-coronavirus.be/nl/ te raadplegen. Als u nog vragen heeft, kunt u bellen naar 0800 14 689. De lijnen zijn tijdens de week open tussen 8 uur en 20 uur en in het weekend tussen 10 uur en 20 uur.

De Belgische ombudsmannen herinneren u er ook aan dat hun diensten altijd voor u beschikbaar zijn. Hoewel beperkter en in de huidige moeilijke omstandigheden, ook zijn we aan huis gekluisterd, gaat het leven door en zorgen de openbare diensten ervoor dat ze beschikbaar blijven.

Als u een probleem ondervindt of in geval van een geschil, doe dan een beroep op de bevoegde ombudsman. Om de ombudsman te vinden die u kan helpen, ga naar www.ombudsman.be.

Blijf thuis en red levens! We rekenen op u!