De ombudsmannen komen naar je toe!

Logo van het netwerk
Ombudsman.be, het Belgisch netwerk van de ombudsmannen, organiseert een OmbudsTour. De ombudsmannen maken een ronde door België om uit te leggen hoe ze je kunnen helpen.

Ombudsman.be, het Belgisch netwerk van de ombudsmannen, organiseert in oktober een OmbudsTour langs elf steden. Aan onze ombudsstand of via aparte infosessies tonen we je graag dat er altijd een ombudsman is om je te helpen!

Ombudsman.be bestaat zowel uit ombudsdiensten die bemiddelen tussen de burger en de overheid als uit ombudsdiensten die bemiddelen tussen consumenten en ondernemingen. Ontdek hier de ombudsmannen (https://www.ombudsman.be/index.php/nl/ombudsman/domain/all).

"De ombudsman is een bemiddelaar die tussenbeide komt als een persoon een probleem heeft met een overheidsdienst of een bedrijf en er niet in slaagt om dit met de betrokken dienst op te lossen. De ombudsman tracht een oplossing te vinden, biedt antwoorden en doet, indien nodig, aanbevelingen om de dienstverlening te verbeteren" aldus Marc Bertrand, voorzitter van Ombudsman.be.

Wanneer?

Van 9 tot 20 oktober 2023.

Wat?

De OmbudsTour bestaat uit twee delen:

  • Een stand in het centrum van de stad, waar de ombudsmannen de mensen zullen ontmoeten, hun vragen beantwoorden en eveneens advies geven.
  • Een infosessie voor de partners, om het concept ‘ombudsman’ toe te lichten en het netwerk Ombudsman.be voor te stellen.

Waar?

Maandag 9/10 – Gent (Stadshal)
Dinsdag 10/10 – Antwerpen (Grote Markt)
Woensdag 11/10 – Brugge (Markt)
Donderdag 12/10 – Leuven (Grote Markt)
Vrijdag 13/10 – Sint-Truiden (Heilig Hartplein)

Zaterdag 14/10 – Brussel (Muntplein)

Maandag 16/10 – Louvain-La-Neuve (place de l'Université)
Dinsdag 17/10 – Arlon (Grand'Rue)
Woensdag 18/10 – Charleroi (place Verte)
Donderdag 19/10 – Namur (place de l'Ange)
Vrijdag 20/10 – Liège (place du Marché)